Difícil

Casa alta

Circuit amb pujades i baixades progressives que alterna zones de pista forestal i estrets senders, amb alguna zona tècnica curta. Recomanable evitar les hores centrals del dia a l’estiu per la forta calor i humitat.

Mitja distància
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem la ruta a la zona esportiva, realitzant els primers metres pel carril bici de la Ronda Ibèrica, fins a trobar el pont sobre el torrent, on girarem a la dreta abans de creuar-lo i farem un tram d’asfalt per un polígon industrial per travessar per sota la C-31. Així arribarem a la Masia Cabanyes, un mas colonial, on girarem a l’esquerra per poc després entrar ja en un camí de terra. En suau pujada aquest sender ens portarà a travessar l’autopista Pau Casals i seguir per pista fins a trobar les senyalitzacions de GR en un corriol que agafarem a la dreta i en pujada ens portarà a la peculiar olivera de l'entrada del Mas Artís.

Un cop deixem enrere la masia, després d'una curta baixada, girarem a l'esquerra per endinsar-nos al Fondo de les Oliveres, un tècnic corriol que remuntarem progressivament, i entrarem al Fondo del Teixidor sense deixar el GR en cap moment, un sender estret i humit que ens deixarà just a sota del Turó dels 3 Partions. Al sortir del sender, on trobarem un rètol indicador, girarem a l'esquerra i al fons ja veurem la Casa Alta, un mas en runes molt conegut a la zona, on arribarem per una trialera de pedra descomposta en forta pujada, probablement la més forta del recorregut.

Des de l'esplanada de davant el mas agafarem un tram de pista còmode, amb algun tram de ciment en baixada, que ens portarà a baixar de nou pel Fondo de les Oliveres, aquest cop des del coll. Aquesta baixada, sense tenir molta pendent, si que és tècnica perquè ressegueix la llera del torrent, ens deixarà a la cruïlla de la Serra del Gat, on agafarem el camí de la dreta en suau pujada per sender fins a trobar-nos de nou al Mas Artís.

Abans d'arribar-hi girarem a l'esquerra per la pista que en baixada ens tornarà a fer passar per sota l'autopista, aquesta vegada per un camí ample que dóna accés a una zona de patis. Sense pèrdua, i sempre amb la tendència a una còmoda baixada, arribarem a Vilanova de nou paral•lels al torrent que ens deixarà al sobre del pont. Aquí solament ens quedarà desfer el camí fins a la zona esportiva per acabar la ruta i arribar al punt inicial.

FITXA TÈCNICA
MAPA
Distancia total: 19023 m
Elevación máxima: 335 m
Elevación mínima: 26 m
Ascenso total: 499 m
Descenso total: -498 m