Fàcil

Colls i can Girona

Recorregut divertit i molt entretingut realitzant bona part dels corriols de la zona costanera. La zona coneguda com “Els Colls” és una franja de natura a tocar del Mar Mediterrani que es troba entre els municipis de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes.

Curta distància
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut davant del Far de Vilanova, al costat del pont sobre la riera. El primer tram es una pujada d’asfalt que ens agafarà en fred, però que ràpidament ens portarà a travessar el pont sobre la via del tren i darrera ja trobarem el camí de terra còmode i ample, sense trams tècnics. Primer en un tram planer i després en suau pujada ens portarà fins les Cases del Mar, una urbanització on a l’entrada de la mateixa i després d’un curt tram per dintre d’ells, veurem un sender entre matolls.

Aquest corriol remunta uns marges i ens fa entrar a la zona més tècnica del recorregut, que sense cap mur infranquejable, no ens dóna cap treva entre petites pujades i baixades i les típiques pedres del Garraf.
D’aquesta manera, i un cop passem pel costat d’uns camps de conreu, realitzarem un ràpid tram planer de bon trepitjar al final del qual farem un gir de 90º a la dreta. En aquest punt iniciarem la pujada més exigent del circuit, una trialera de pedra que en poc més de 500m ens farà pujar fins el punt més elevat del traçat, la Torre de Miralpeix. Aquest és un mirador sobre sobre el mar, Sitges i el Parc del Garraf, inclús en dies clars podem distingir la silueta de les muntanyes de Montserrat.

Seguirem pel mateix camí, ara ja en baixada, evitant arrels i amb algun tram tècnic fins passar pel costat de les cases de l’urbanització. Realitzarem un gir a l’esquerra per un tallafocs, i poc després a la dreta per entrar en un altre sender estret poc tècnic. D’aquesta manera, enllaçant trams de pista i trams de sender arribarem a un collet, on girarem a la dreta i per una ràpida i curta baixada arribarem sobre els penyasegats. Aquest és un punt on al sortir del bosc gaudirem d’una de les millors vistes de la zona.

A partir d’aquest punt anirem sempre paral•lels al mar i la via del tren, i gairebé sempre per camí ample de molt bon trepitjar arribarem de nou al mas que dóna nom a les “Cases del Mar”, i sense pèrdua el camí ens retornarà fins el pont de la via del tren, ara per la vessant de la platja. Solament ens quedarà baixar còmodament pel carrer asfaltat que ens deixarà de nou al pont sobre la riera, punt d’inici del circuit.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 11250 m
Elevación máxima: 93 m
Elevación mínima: 5 m
Ascenso total: 341 m
Descenso total: -341 m