Corriols de Clariana i Bellvei

Al voltant del pantà de Foix, algunes rampes dures, corriols i bones vistes.

53,98 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Atenció!: l'anada i la tornada pel Fondo de Coma Pineda fins a l'embassament del Foix comparteix el mateix tram. Pujant i baixant de l'embassament agafeu el track de la dreta.

 

 
Recorregut:
Iniciem la pedalada al Punt Bici de l'aparcament de la ronda Ibèrica, davant de l'hospital de Sant Antoni. Sortim en direcció al camí dels escalons, bar la Figuera i amunt pel camí de Mas Torrat a tocar al torrent de Sant Joan, que voregem fins a les Mesquites.

Bones rampes de pujada a la Balconada i al cap de poc temps ja som al Pla de les Palmeres, on girem a l'esquerra i seguim el Fons del Mesquitó. Un corriol pedregós, tècnic i ràpid fins a l'encreuament del fons de la Carsosa (que deixem a l'esquerra), per iniciar una dura i tècnica pujada fins al fondo de Coma Pineda.

Baixada pel fondo. Primer per un tram molt pedregós que millora fins a la cruïlla de la pista. Després, pista a l'esquerra de baixada, ràpida i divertida fins al Pantà del Foix. Agafem el camí de sota l'embassament, travessem el riu Foix i seguim pel tranquil i tortuós corriol que ens puja a l'alçada de l'embassament.

Farem una part del mateix corriol a la tornada, i per no confondre'ns seguírem el track de la dreta.

Entrem al Parc del Foix vorejant el marge dret del Pantà de Foix, gaudint del corriol i del paisatge fins a Cal Bladet on agafem la pista que en suau pujada ens porta a cal Caldi.

Girem a la dreta (direcció Clariana) en paral·lel a la carretera i en poc temps entrem al Corriol de Cal Bladet. Una zona feréstega, molt tranquil·la i amb petits puja i baixa fins a l'altura de la Creu, on seguim el corriol de la dreta. Tram tècnic de baixada, especialment si hi ha humitat, que ens porta a la Font d'Horta. Especial racó de parada obligada.

Seguim la senda fins a creuar el torrent i pugem per pista fins a la carretera, que seguim a l'esquerra en pujada en un petit tram. De seguida, a la dreta, trobarem un camí. Iniciem el Corriol de Sant Semison, primer molt pedregós i amb parada obligada per contemplar la panoràmica de Castellet i el pantà. Després millora. Quan arribem a la masia agafem el nou camí que la voreja. Seguidament trobem un corriol que dona tota la volta al bosc de la Costeta fins a la fàbrica on per pista arribem fins a Clariana.

Tram ràpid de pista per la Plana Xinxola fins Rocallisa, on seguim els seus corriols que ens porten a l'entrada de La pedrera Juliana. Continuem pel corriol de la Muntanya del Gaspar fins al Mirador de la Pedrera, on podrem gaudir d'una bona panoràmica del Penedès i Tarragonès, amb el mar de fons.

Després d'un petit tram entrarem al Corriol del Fons Blau (3,5 km). Divertit, dur en moments, però que ens farà gaudir d'un tranquil i silenciós racó.

Arribem prop de Clariana i iniciem un tram pels seus infinits corriols des de Can Villano. A la cruïlla de la pista del Fondo del Blai, i per sota La Creu, arribem a Cal Candi.

Aquí iniciem el Corriol de la Picarola (3 km), primer entre un espès bosc d'obaga i després amb vista al Pantà del Foix. Tram magnífic i divertit que en descens total ens porta al mateix corriol de pujada del riu.

Tornarem seguint el mateix track pel fondo de Coma Pineda, però fent sencer el fondo. Primer suau, després amb rampes dures i amb el terra pedregós.
Gairebé estem a dalt. Planegem un tros, tram de ciment fins Cal Cremat, passem per la masia abandonada de Cal Cassanyes i arribem a la cruïlla de Casa Alta.

Ja hi som. I ara tot baixada fins al Pla de les Palmeres on girem a l'esquerra i baixem pel fondo de les Oliveres gaudint d'aquest ràpid i pedregós corriol, que compensa l'esforç de la pujada.

Arribem al Mas de l'Artís i pedalem per pista a tocar el torrent de la Pastera. Entrem a Vilanova i la Geltrú per Mas Tapet i la Plana.

 

 
FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 53004 m
Elevación máxima: 327 m
Elevación mínima: 21 m
Ascenso total: 1510 m
Descenso total: -1526 m