Corriols el colls i ribes

Circuit que ens permet gaudir de diferents corriols entre Vilanova, St. Pere de Ribes i Els Colls, divertits i no excessivament tècnics.

40,5 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Sortim del far de Sant Cistòfor cap a travessar la via del tren pel petit pont. Seguim pel carrer de grava i en acabar la darrera casa girem a l’esquerra a buscar un camí que es torna pista estreta i entra en un primer bosc. Sortirem a la pista que porta a la Casa del Mar i girarem a l’esquerra per fer-ho seguidament a la dreta pel primer corriol. Aquest ens deixarà a l’extrem d’un petit passeig de grava de la urbanització i ens conduirà fins a l’entrada d’aquesta. Seguirem el carrer interior cap a la dreta fins que s’acaba en una cadena. Davant tenim una pista molt ampla, però hem d’agafar un corriol a l’esquerra que segueix la línia de la urbanització Mas d’en Serra. Passem el puig de Mas Pasqualí i a l’alçada de Mas Pasqualí girem a l’esquerra per sortir al carrer “dels Encantats” a la urbanització i en baixada arribar a una rotonda i per una rambla arribem al nucli de la Vilanoveta. Travessem la Rambla del Garraf per una rotonda i seguim fins passar la C31 per sota, on girem a esquerra i entre camps i corriols arriben a la BV 2112 que creuarem per seguir rectes pel camí que ens enfronta i anar vorejant  la finca Mas Soler (antic Casino).

Girem a l’esquerra en direcció a Can Martí i passat el mur que limita els camps d’oliveres girem a la dreta en direcció de la marxa per un corriol per superar el turo, primer pla, després en pujada entre un bosc i finalment en baixada per unes corbes tancades. En sortir a l’asfalt girem a l’esquerra I travessem la C32 per un pont. Passat Can Masalleres  agafem el primer trencall a l’esquerra, passarem per darrere mas del Montgròs i seguim el trac dels corriols del bosc de La Serra fins tornar a la BV2112 que travessarem per un pas marcat per iniciar una altra zona de corriols en la zona del Cocons , arribar a Puigmoltó i d’aquí per sobre de l’hospital del sant Camil sortir a una rotonda de la BV2112 que agafarem a la dreta en descens i direcció St. Pere de Ribes.

Girem a l’esquerra al nucli de Sota Ribes, seguim per un camí enclotat entre marges i quan aquest desemboca davant un bosc agafem el corriol de la dreta i en pujada arribarem a cal Sidro. Premen un camí a la seva esquerra (a vegades tancat amb una cadena) i el seguim en direcció a la font  d’en Sidro i d’aquesta a la Coma.

FITXA TÈCNICA

En primera corba tancada seguim rectes per uns corriols que entra a la carena d’un bosquet que a mig camí baixa a les vinyes per fer-nos tornar en direcció contrària a la pista per la qual baixaven anteriorment i que resseguin fins a Sant Pau i Les Perellades.  D’aquí pugen al barri del Palou Alt. Sense entrar-hi virem a la dreta per un carrer paral·lel a la sortida de la C15b fins que es converteix en pista i girem a l’esquerra per una zona de rocallis per penetrar en un bosquet passant a tocar de Can Bertran, travessar la riera de Jafre i per seguir-la a la seva esquerra en direcció a mar.

Tornem a sortir a la pista en un gir de 90 graus i anem cap a la Casa de la Carretera i en direcció a la urbanització de Mas Alba. Abans d’arribar-hi deixem la pista principal en un gir a la dreta que ens porta a creuar una altra riera u pujar fins les Casetes d’en Portacreu. Girant novament a la dreta passem per davant aquestes i seguim passant per sota la carretera C32, Les Torres i arribem a la B211 que travessem.

Seguim els corriols de Santa Bàrbara fins aparèixer al carrer de Can Pei que en baixada ens porta a una gran rotonda. Girem a la dreta i per la C246 fem 700 m en direcció Vilanova per girar 90 graus a la carretera i entrar a Can Girona. (per evitar aquest gir es pot entrar a la urbanització que ens queda a la dreta i resseguint el carrer que la volta al costat de la riera anar a buscar un pas que ens permet travessar-la i evitar-nos aquest gir)

A la porta de Can Girona girem a la dreta 90 graus per agafar un corriol que seguin el trac ens guiarà per corriols i camils dels Colls fins al punt de sortida.

MAPA / PERFIL
Distancia total: 44121 m
Elevación máxima: 154 m
Elevación mínima: 3 m
Ascenso total: 1222 m
Descenso total: -1203 m