Corriols i trialeres pels boscos del peu del Montgròs i Miralpeix

Ruta tècnica per gaudir per trialeres.

40,9 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Aquesta ruta enllaça els boscos que queden aïllats en els conreus de plana que conforma el peu del Montgròs, entre Vilanova i Sant Pere de Ribes, i segueix per la riera de Ribes fins a arribar a prop de Sitges, on s'introdueix a la serra que separa Sitges de Vilanova i la Geltrú, entre el mar i Les Roquetes (Sant Pere de Ribes).

El recorregut transita majoritàriament per corriols amb alguns trams de dificultats tècniques no excessives, però que requereixen un cert control en "trialeres". Ho dividim en diversos sectors que fàcilment podem excloure si no ens venen de gust.  Sortim del pavelló poliesportiu Isaac Gálvez (un bon lloc per aparcar cotxes o autocaravanes), creuem la Ronda Europa i en poc temps deixem definitivament l'asfalt.

El primer que trobarem és el sector de bosc que envolta la finca de Mas Solers (antic Casino de Barcelona), en el que no hi ha cap dificultat a ressaltar. Després d'un tram d'asfalt, havent deixat enrere la Masia Xoriguera (ara Clos de la Plana) i passat el pont de l'autopista (C-32), entrem en el segon sector de bosc. És força extens i amb abundants corriols de poca dificultat, que ens permet fer recorreguts en diversos sentits.

Travessem la BV-2112 i anem cap al tercer sector, en el que enllaçant els bosquets propers a La Serra, i entre vinyes, arribem al pont de l'autopista (C-32) a Can Massallera. Iniciem un quart sector creuant el pont de l'autopista i seguim per un corriol a la dreta que puja fent giragonses. És una volta que ens tornarà al pont.

Tornem a creuar el pont, i el següent sector (cinquè) ressegueix el peu del Montgròs al límit dels conreus. Per darrere del Mas de Montgròs arribem al camp de tir al plat, on comença una zona de corriols amb diversos passos tècnics que ens porten a la pista asfaltada de Can Ramon. Seguim pel trencall de La Masieta, per fer el sisè sector de bosc. A l'entrada del camí que va a Sotarribes, girem a l'esquerra. Iniciem una pujada amb algun pas complicat, que acaba poc abans de la font de Can Sidro. Passem per la font i, al cap de pocs metres, deixem el camí per baixar un corriol, amb alguna dificultat, que ens duu a la masia de La Coma i seguim, primer per corriols i després per la pista de l'ermita de Sant Pau fins a arribar a Sant Pere de Ribes.

 

FITXA TÈCNICA

 

En el setè sector, baixem a la Riera de Ribes i la seguim fins a l'Autòdrom de Rocamar, prop de Sitges. Habitualment tot aquest trajecte és transitable, però en cas de fortes pluges poden quedar trams malmesos durant força temps. En aquest cas, tenim una alternativa fàcil: a partir del pont de la Palanca, seguim pel "passeig de la Circumval·lació". A la rotonda final anem fins a l'escola Riera de Ribes i continuem pel camí que envolta la urbanització Can Macià. Entrem en el vuitè, i últim sector, d'entorn molt agradable però amb les màximes dificultats del recorregut. Passat Can Girona, iniciem una incòmoda pujada que acaba al Fito de Miralpeix, on iniciem una baixada molt revirada que ens porta a una zona trenca-cames fins a l'arribada a Vilanova i la Geltrú.

MAPA / PERFIL
Distancia total: 40954 m
Elevación máxima: 157 m
Elevación mínima: -1 m
Ascenso total: 984 m
Descenso total: -1011 m