Difícil

Foix

Recorregut llarg i tècnic que ens porta per bona part dels senders del Parc del Foix. Recomanem no realitzar-lo a l’estiu, la forta calor i humitat ens poden jugar una mala passada.

Llarga distància
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut a la zona esportiva, avançant pel carril bici fins a trobar-nos el pont sobre el torrent, on girarem a la dreta pel camí que suaument puja paral•lel al torrent fins que robem una cruïlla senyalitzada un cop passem la zona de fàbriques. En aquest punt girarem a l'esquerra, on planejant pel costat d'una hípica passarem per sota de l'autopista per fer un curt tram de sender que ens deixarà a la pista del Mas Artís, que resseguirem en pujada fins a una marcada corba a la dreta, que identificarem fàcilment per la figuera que hi trobarem, i on deixarem la pista pe entrar en un sender que ens portarà a la vinya.

Travessarem la vinya pel seu lateral i remuntarem de nou per sender que, després d'una divertida baixada, en portarà fins a l'inici del Fondo de les Oliveres, un torrent que remuntarem fins al seu punt més alt, un collet on trobarem senyalitzacions. Creuem el coll i iniciarem un tram de baixada amb bastanta pedra descomposta i algun tram tècnic, que ens portarà fina la pista de l'aqüeducte del pantà. Arribats a aquest punt girarem a la dreta i farem un tram de pista en forta pujada que ens portarà fins a Mas Balaguer, un conjunt de masos en runes que travessarem pel mig, i on trobarem senyalitzacions de GR que seguirem fins a Castellet i la Gornal. Aquest sector gairebé sempre en baixada, és molt entretingut i haurem de prestar especial atenció a la zona de lloses si ha plogut els dies previs.

Sense arribar al nucli antic del poble anirem enllaçant trams de sender i pista, sempre entre bosc i conreus, que progressivament ens aproparan a Torrelletes, un petit nucli on trobarem aigua. Si ens desviem una mica de la ruta i ens apropem a l'entrada del poble trobarem una font que sempre raja en un parc infantil. Recuperarem la ruta i travessarem el poble per anar fins als dipòsits, on deixarem enrere els carrers per entrar en un camí que va per sobre la cinglera i ens deixarà a la pista de la Bovera. Travessarem la cadena i girarem a la dreta per, sempre per la pista i de manera còmoda, anar guanyant desnivell. La pista ens farà passar per sota de la bovera, unes coves que veurem a la nostra esquerra que actualment serveixen de refugi a aus.

Poc abans de trobar una bassa de bombers farem un gir a l'esquerra per entrar en un estret sender, el Fondo de Sant Joan, que sempre en pujada i el tram final més dret, ens portarà a Coll Blanc, amb el Pic de l'Àliga dominant. Girarem a la dreta per un tram de pista fins al Coll de Daltmar, on després de travessa la cadena que tanca l'accés als vehicles de motor, agafarem un sender força tècnic. Aquí iniciarem el sector més tècnic del circuit, alternant baixades tècniques amb pujades curtes però intenses, i que sempre per sender ens acabarà deixant altra vegada al Fondo de les Oliveres, al seu tram intermedi, que farem en baixada fins passar per davant la porta del Mas Artís. En aquest punt trobarem una característica olivera, que voltarem per entrar en un divertit sender que ens farà prestar molta atenció a on posem els peus.

Aquest sender ens deixarà altra vegada a la pista que hem pujat a l'inici de la ruta, ara en sentit descendent, i sense deixar el camí principal en cap moment arribarem de nou a Vilanova.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 31986 m
Elevación máxima: 417 m
Elevación mínima: -60 m
Ascenso total: 1173 m
Descenso total: -1091 m