VNG –Guardiola de Font-rubí – Sant Sadurní d’Anoia – Gelida

Ruta circular, amb una cota d’alçada màxima no molt alta, però amb una altimetria en dents de serra, que ens permetrà acumular més de 1.300 m de desnivell positiu. El recorregut proposat ens permet conèixer el vessant nord-est del Penedès, limítrof amb el Baix Llobregat, que compta amb un ric teixit de carreteres secundàries, entremig de vinyes i cellers.

Distància L
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Sortim de la Zona esportiva de Vilanova i la Geltrú en direcció a Vilafranca del Penedès i ens desviarem cap a Sant Pere de Ribes per la BV-112. Un cop deixem enrere Mas Solers (antic Casino de Barcelona) trobarem un primer alt i un descens que ens farà arribar fins al nucli de Ribes, passant per davant del Castell i sortint per les Parellades, en direcció Canyelles per la C-15B

En arribar a la rotonda, sobre la C-15, continuarem per la C-15B, l'antiga carretera de Vilafranca en direcció a Viladellops , que actualment és d'ús veïnal. Sense abandonar la C-15B travessem Sant Miquel d’Olerdola i continuarem pujant fins a trobar el pas elevat de la C-15. En aquest punt farem un gir a la dreta sempre en direcció Sant Pere Molanta, i un cop creuat el pont, girarem a l'esquerra, deixant la carretera, i seguint el rètol "Vilafranca Itinerari recomanat" que ens trobarem d'esquenes. Quan trobem la primera sortida escollirem el camí de l'esquerra, que ens porta a una rotonda, i seguirem per la C-15z cap a Vilafranca del Penedès.
Accedirem a Vilafranca del Penedès fins a l'avinguda de Barcelona, l'antiga carretera, i prendrem la rotonda en direcció Hospital Comarcal. Allà seguirem per la BV-2127 i continuarem l'ascens fins a Guardiola de Font-rubí.
Al nucli de Guardiola, a l'alçada de la farmàcia, girarem a la dreta en direcció a Igualada per la BV-2126. Una carretera estreta que transcorre entre vinyes i oliveres. En finalitzar aquest tram, agafarem el camí de l'esquerra en direcció el Pla del Penedès. Quan arribem a Sabanell girarem novament a l'esquerra, passant per sobre la C-15, en direcció el Pla del Penedès.
La ruta continua vorejant aquesta localitat per la BV-2153, fins que abans d'arribar a Torrelavid, haurem de girar a la dreta cap a Sant Sadurní d'Anoia, per la BP-2151.
En arribar trobarem una rotonda. Agafarem la 4a sortida en direcció Masquefa – Piera, seguint per la BV-2241, i iniciarem un dels trams més exigents del recorregut: 5 km d'ascens constant sense descans.
Un cop iniciem el descens, haurem de desviar-nos a la dreta per la BV-2249, en direcció a Sant Llorenç d'Hortons fins a Gelida. Creuarem l'AP-7 pel pas soterrat, i prendrem la C-243b en direcció Vilafranca, començant un fort ascens, travessant Gelida, que ens acompanyarà fins a la sortida del nucli.

Seguirem fins a Sant Sadurní d'Anoia i travessarem el municipi en direcció a Vilafranca del Penedès per la C-243a. En arribar al polígon industrial Can Bas (Restaurant Sol i Ví), ens dirigirem a Sant Cugat Sesgarrigues per la BV-2429. Aquest recorregut ens portarà fins a Lavern i Sant Sebastià dels Gorgs, on podrem aprofitar per carregar aigua i contemplar el monestir, que dóna nom al nucli, i que està catalogat coma a bé cultural d'interès nacional. A rotonda que hi ha abans d'arribar a Sant Cugat, sortirem per l'esquerra en direcció Avinyó Nou.

Ens incorporem a l'N-340 en sentit Vilafranca del Penedès durant 500 metres. Després abandonarem aquesta via per la BV-2415 en direcció a Sant Pere de Ribes. Un cop passem la localitat començarem un ascens fins a l'alt de Can Surià, i descendirem fins a Sant Pere de Ribes. Arribats al barri del Palou (Ribes), prenem la sortida "Sitges-Ribes Centre" marcat a la rotonda, i 200 metres després tornarem a girar a la dreta en sentit al centre urbà. Passarem per davant de l'escola Els Costerets, i seguirem baixant fins a la rotonda, des d'on ens dirigirem cap a Vilanova i la Geltrú, entrant per la rambla del Garraf.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 109639 m
Elevación máxima: 323 m
Elevación mínima: 24 m
Ascenso total: 1509 m
Descenso total: -1508 m