VNG – Font Rubí

Ruta circular, que ens portarà fins a les capçaleres del riu Foix, una barrera muntanyosa natural limítrof amb la comarca de l’Anoia, i que ens retornarà al Garraf, seguint tota la conca del riu.

Distància M
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Comencem la ruta en direcció a Sant Pere de Ribes. Un cop creuem el nucli de Ribes, agafarem la carretera BV-2111 cap al municipi d'Olivella, vorejant la Riera de Begues, per una zona fresca i ombrívola, arribant a un dels trams més exigents del recorregut, l'ascens a can Surià (Les Colines), del km 12,5 al 16,5, amb trams de desnivell superiors al 10%.
Un cop superat aquest tram, cal estar alerta al trencall que hi ha al km 19,3 perquè no entrarem al nucli de Sant Pere Molanta, sinó que agafarem la carretera secundària de l'església, iniciant un tram pla entre vinyes, que ens permetrà gaudir d'aquest entorn i d'alguns dels cellers que hi trobarem com la Masia Torreblanca.
Travessarem l'AP-7 per la C-15z, creuant Vilafranca del Penedes, i seguirem per la BV-2117 que ens portarà fins a les localitats de Les Cabanyes i Vilobí del Penedès, punt on començarem l'ascens a les capçaleres del Foix. Es tracta d'un trajecte ascendent de gairebé 14 km, que ens porta dels 240 metres d'altitud fins al punt més alt del recorregut de 571 metres (alt de Font Rubí), per una estreta i sinuosa carretera. A l'altura de Guardiola de Font Rubí, seguirem per la BP-2126.

Creuant Font Rubí recomanem, si ens queden forces a les cames, pujar fins al mirador de Font Rubí com a punt clau d'observació. A partir d'aquest punt s'inicia un descens que ens permetrà gaudir d'unes magnífiques vistes de paisatges entre vinyes i veure el pla del Penedès en la seva magnitud.

Continuarem el descens per la BP-2121 fins a Sant Martí Sarroca on, un cop feta la rotonda sentit Vilafranca, agafarem el trencall de la carretera de La Bleda i els Hostalets, per un tram de carretera secundària, on trobarem diversos cellers, seguint sempre la direcció de La Bleda. Un cop passada aquesta població agafarem la carretera principal fins a la B-212, sentit Tarragona, i quan trobem la primera rotonda girarem cap a l'esquerra, en direcció els Monjos.

Quan arribem als Monjos seguirem la ruta per l'N-340 en sentit Tarragona, fins al trencall de l'N-2117 passant per Les Masuques, i farem l'ascens fins a l'alt de Torrelletes, entre els km 68,5 i 71. Un cop arribats a dalt, iniciarem un descens fins a Castellet i la Gornal.
Recomanem pujar fins al pla del Castell, per poder contemplar aquest bé cultural d'interès general, així com les vistes del pantà de Foix.
La tornada a Vilanova i la Geltrú la farem per la B-2115. Un tram que transcorre vorejant el pantà, passant per la presa i per sota de l'aqüeducte dels regants del Foix. Cal reservar forces per a la popularment coneguda com la pujada "del Xatarrero" del km 81,5 al km 83.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 86775 m
Elevación máxima: 570 m
Elevación mínima: 19 m
Ascenso total: 1268 m
Descenso total: -1263 m