Vng -Sant Cugat Sesgarrigues

Ruta circular que ens endinsa pel nord-est del Penedès fins a tocar el municipi de Sant Sadurní de Noia, tot travessant el pla del Penedès, i tornada a la comarca del Garraf pels paisatges del pantà del Foix i la seva conca.

Distància M
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Comencem la ruta en direcció sant Pere de Ribes, creuant el seu nucli en direcció a Olivella per la carretera BV-2111. Vorejarem la Riera de Begues, circulant per una zona fresca i ombrívola, que ens porta a un dels trams més exigents del recorregut, l'ascens a can Surià (Les Colines) del km 12,5 al 16,5 amb trams de desnivell superiors al 10%.

Un cop passada la població de Sant Pere Molanta cal prestar atenció al petit tram que realitzarem per l'N-340 direcció Barcelona, una de les principals vies de comunicació ( i amb més trànsit) entre el Penedès i les comarques de la conca del Llobregat. Quan hi siguem haurem d'accedir ràpidament a la BV-2429, travessant els nuclis Sant Cugat Sesgarrigues i Sant Sebastià dels Gorgs, on podem trobar el Monestir que dóna nom al nucli. Un convent benedictí declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

Continuem la ruta passant per la localitat de Lavern, i ens endinsarem en els paratges de més renom, entre les vinyes i bodegues dels entorns de Sant Sadurní d'Anoia.
Tot seguit, cal girar en direcció Vilafranca del Penedès per la C-243a, travessant els municipis de La Granada, Vilafranca del Penedès i tornar a agafar l'N-340 en sentit Tarragona. Durant aquest tram passarem per una de les zones més industrials del Penedès, el polígon de Sant Jaume dels Domenys, els Monjos i La Ràpita. En arribar a aquest municipi agafarem el trencall de la BV-2117 i ens trobarem un nou canvi de paisatge en endinsar-nos a la conca del riu Foix.

Seguirem per Les Masuques, encarant l'ascens a l'alt de Torrelletes, del km 48 al 49,5, on comença un descens fins a Castellet i la Gornal. Recomanem pujar al pla del Castell, per poder contemplar aquest bé cultural d'interès general, així com les vistes del pantà de Foix.
La ruta continua en direcció Vilanova per la B-2115, tram que transcorre vorejant el pantà, passant per la presa i per sota de l'aqüeducte dels regants del Foix. Cal reservar forces per a la popularment coneguda com la pujada "del Xatarrero" del km 60,5 al km 62.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 65828 m
Elevación máxima: 275 m
Elevación mínima: 22 m
Ascenso total: 909 m
Descenso total: -910 m