Difícil

Pedra seca

Recorregut divertit i variat amb molts corriols i zones tècniques. Aquest circuit no ens allunyarà gaire del nucli de Vilanova, però ens permetrà descobrir bona part dels torrents i petites valls de la zona. Els primers i darrers quilòmetres són atlètics per pista, i la part central de la ruta es realitza gairebé en la seva totalitat per corriols tècnics. El circuit rep el nom de les nombroses construccions que trobarem realitzant el circuit.

Mitja distància
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut a la Zona Esportiva, i tranquil•lament avançarem per la Ronda Ibèrica fins a l'aparcament de davant l'Hospital Comarcal Sant Antoni Abad. Un cop al pont sobre el torrent agafarem el camí que hi va paral•lel, sempre en suau pujada que ens farà passar per sota la C-31 i al costat d'unes fàbriques.

Seguirem avançant seguint el track pel camí evident fins a trobar-nos un rètol, on agafarem el camí que ens sortirà davant encimentat en pujada i que ens portarà a travessar l'autopista per sota. Just després agafarem un sender a la dreta, el punt on comença el tram més tècnic i divertit de la ruta, aquest cop amb forta pendent que ens farà arribar a la carena de la serra, per fer-nos baixar a una torrentera. A partir d'aquest punt serà un seguit de pujar i baixar per senders i carenes, un seguit girar a dreta i esquerra, que farà que ens passin ràpidament els minuts, sempre amb la característica pedra del Garraf com a testimoni.

En molts d'aquests corriols, molt poc transitats, ens podem trobar matolls i potser algun arbre caigut per les ventades, però seguint la ruta no tindrem mai problemes.
Així de divertits arribarem a un tallafoc que remuntarem a la dreta i que ja de bon inici ens marcarà la seva duresa. Després passarem per darrere del Mas Artís entre vinyes i seguirem enllaçant corriols amb algun curt tram de pista forestal, en aquest cas en baixada, fins a tornar a travessar l'autopista per sota. Aquí iniciarem el darrer tram del trajecte, que altre cop com l'inicial, és còmode i deixarem enrere la tensió de les trialeres i les pedres.

Sense pèrdua, i desfent bona part del tram inicial, arribarem a Vilanova, i pel carril bici retornarem fins al punt inicial.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 17020 m
Elevación máxima: 279 m
Elevación mínima: 35 m
Ascenso total: 763 m
Descenso total: -781 m