Moderat

Pic de l’Àliga

Circuit totalment muntanyenc que ens farà pujar fins al Pic de l’Àliga, cim més elevat de la zona i autèntic mirador del Gran Penedès.

Mitja distància
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem la ruta a la zona esportiva i sempre pel carril bici ens aproparem al pont sobre el torrent. Aquí, girant a la dreta, començarem a remuntar paral•lels al torrent, sempre per camí ample i còmode que ens portarà fins a passar per sota l'autopista. Un cop la travessem, seguirem aproximadament 1km per la pista principal, fins a trobar un sender a la dreta amb la senyalització de GR que ara amb més pendent, ens aproparà fins a la porta del Mas Artís.

Un cop passem per davant iniciarem un curt tram de baixada per ràpidament girar a l'esquerra per anar a buscar l'entrada del Fondo de les Oliveres. En aquest punt agafarem una trialera a estones descomposta que en forta pujada ens farà anar guanyant metres de desnivell i ens deixarà a una pista forestal, sota una línia d'alta tensió, on girarem a la dreta per poc després enllaçar de nou amb un nou sender tècnic que ens farà esforçar-nos de valent. Seguint el sender entre pedres baixarem al Coll de les Deus, una cruïlla de senders, on seguirem recte per enfrontar-nos a una nova pujada per pedriscall, al final de la qual trobarem el Turó dels 3 Partions, cim que delimita el terme municipal. Ja per pista arribarem fins al proper Pic de l'Àliga, que el veiem en tot moment.

Un cop al cim, i després de gaudir de les fantàstiques vistes, recularem fins a trobar de nou la cadena que hem creuat de baixada, i arribarem al Coll de Daltmar, on realitzant un gir a l'esquerra molt tancat, iniciarem un divertit sector enllaçant diferents senders i corriols amb trams tècnics que ens faran gaudir de valent i posaran a prova els nostres turmells.

Arribarem a Casa Alta, mas en runes molt conegut a la zona, que deixarem enrere per un tram de pista que ens donarà un petit descans i ens portarà fins el Collet de les Oliveres, inici del torrent que agafarem tot girant a l'esquerra, i que ens durà, sempre atents a on posem els peus, de nou fins al final del torrent on iniciarem un nou sector de pujada.

Creuarem una vinya i després d'una cadena girarem a l'esquerra per entrar en un nou tram de sender que ens portarà a passar pel costat de la coneguda com a “bessones”, una peculiar construcció de pedra seca amb dues estances, detall poc habitual. Aquesta zona és va cremar fa uns anys, i tot i que s'està regenerant, encara trobarem arbres calcinats que anirem esquivant per un tram molt divertit i entretingut que ens deixarà a toca de nou de l'autopista.

Passarem altre cop per sota i ara ja enfilarem el camí de tornada desfent els quilòmetres inicials, sempre per camí ample i còmode, que ens portaran plàcidament al punt inicial de la ruta.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 23045 m
Elevación máxima: 454 m
Elevación mínima: 28 m
Ascenso total: 784 m
Descenso total: -782 m