Difícil

Pic de l’Àliga i Castell d’Olèrdola

Circuit llarg i exigent majoritàriament per corriols i senders tècnics que no ens donaran descans. Evitarem els dies més calorosos de l’estiu per la forta humitat de la zona. A l’hivern, tot i la poca alçada del cim, portarem una peça d’abrigar, ja que és un punt normalment ventat.

Llarga distància
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el trajecte a la zona esportiva corren còmodament pel carril bici fins al pont sobre el torrent. Aquí girarem a la dreta per remuntar el camí paral•lel al torrent fins a trobar una bifurcació a l'alçada de les fàbriques, on agafarem la pista de la dreta per fer un curt tram asfaltat i trobar-nos una entrada a l'esquerra que, per camí de terra altre cop, ens portarà a travessar l'autopista i fer-nos arribar al Mas Artís per un corriol en pujada. Deixarem el mas enrere i realitzarem una curta baixada per ràpidament endinsar-nos al Fondo de les Oliveres i remuntar el torrent en suau pujada fins a la meitat aproximadament, on veurem a la nostra dreta una forta rampa de terra on ens enfilarem i que ens portarà, sense tanta pendent, fins una pista oberta per instal•lar les torres d'alta tensió.

Arribats a la pista girarem a la dreta i la seguirem una estona, sempre en pujada progressiva, fins trobar-nos de front amb una trialera descomposta. Aquí iniciarem un tram molt tècnic on combinarem pujades i baixades tècniques per pedriscall fins a arribar al Turó dels 3 Partions. Des del cim ja veiem ben a prop el veí Pic de l'Àliga, on arribarem per una còmoda pista.
Aquests dos cims són dos miradors del Garraf, l'Alt i Baix Penedés i fins i tot en dies clars arribarem a veure el Pirineu i Mallorca.

Baixem del cim per un primer tram tècnic per ràpidament arribar a una pista que, girant a l'esquerra, ens portarà a travessa la urbanització de Daltmar. Un cop deixem enrere els carrers asfaltats i tornem a la pista entrarem al Parc d'Olérdola, dominat pel seu Castell i amb una forta càrrega històrica i cultural. Sense arribar-hi, agafarem un sender que ens baixada on vigilarem els turmells ens portarà a creuar una carretera i córrer un tram paral•lelament a ella.

Quan la creuem per segona vegada agafarem el llarg tram de molt bon fer, per pista ample, fins que trobem una senyalització a l'esquerra i un sender que hi entra. En pendent curta però intensa arribarem a la Font de l'Ametllor (no sempre raja) i passarem pel costat de les vies d'escalada. Seguirem pujant un tram més fins a arribar al capdamunt de la cinglera, on trobarem un corriol que a l'esquerra en permetrà passar-hi amb comoditat. Recorrerem tota la cinglera per dalt, i el camí ens acabarà deixant a una pista ampla, que dóna accés a una cantera però on no hi entrarem. Quan trobem la cadena la travessarem i seguirem per la pista principal sempre en suau pujada, fins que aquesta es convertirà en un sender que ens portarà fins a la deixalleria de la urbanització.

En aquest punt farem un tram de pista per tot seguit agafar un sender a la dreta que en forta pendent en portarà fins a Coll Blanc, on començarem un tram força llarg i còmode. Arribarem a una marcada corba de la pista, a l'esquerra, on tot recte trobarem un sender, que seguirem, i al final del qual trobarem una tècnica trialera que ens farà prestar la màxima atenció a on posem els peus. Un cop acabada, pràcticament tan sols creuarem el camí ample i tornarem a enfilar-nos per un sender, ja sense problemes, que poc a poc es convertirà en un camí ample i que planejant ens portarà fins a l'entrada del Fondo del Teixidor, que identificarem clarament pel rètol de senyalització que hi trobarem.

Aquest sender no és massa tècnic, més enllà d'algun petit ressalt fet per l'acció de l'aigua, però si és molt divertit i entretingut. Enllaçant senders i torrents, gairebé sempre amb baixada exceptuant alguna curta pujada sense massa importància, ens trobarem a la pista de tornada que, ara ja si sempre en suau i còmoda baixada de molt bon córrer, ens portarà fins a Vilanova de nou, desfent el tros de carril bici fins a la zona esportiva.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 32846 m
Elevación máxima: 463 m
Elevación mínima: 16 m
Ascenso total: 1182 m
Descenso total: -1184 m