Circular Penedès

Ruta Circular que ens situarà a les portes del Parc del Garraf. Ens permet gaudir dels paisatges entre vinyes del Pla del Penedès i tornar a Vilanova i la Geltrú descobrint l’encant de Castellet i la Gornal i la mítica carretera del pantà de Foix.

Distància S
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Ruta assequible, on cal destacar l'ascens a Can Surià (Les Colines), del km 13 al 17, amb trams de desnivell superiors al 10%. Un cop superat aquest tram, cal estar alerta al trencall al km 19,3 ja que no entrarem al nucli de Sant Pere Molanta, sinó que agafem la carretera secundària de l'església, iniciant un tram de pla entre vinyes, que ens permetrà gaudir d'aquest entorn. Durant el trajecte ens podem trobar alguns cellers com el de la Masia Torreblanca.

Un cop travessem el nucli de Vilafranca del Penedès, la ruta ens portarà per la B-212 passant per la Múnia. Girarem a l’esquerra per la B-2117 tot creuant Sant Marçal, Les Masuques i Torrelletes, on comença un descens fins a Castellet i la Gornal.
Recomanem pujar fins al pla del Castell, per poder contemplar aquest Bé Cultural d'Interès General, així com les vistes sobre el pantà de Foix.
Després, anirem per la B-2115 en direcció a Vilanova i la Geltrú, vorejant el pantà, passant per la presa i per sota l'aqüeducte dels regants del Foix. Cal reservar forces per la popularment coneguda com la pujada "del Xatarrero" del km 55 al km 56,5..

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 62340 m
Elevación máxima: 266 m
Elevación mínima: 23 m
Ascenso total: 835 m
Descenso total: -826 m