Rat Penat

Ruta Circular de curta distància però exigent, que ens permetrà descobrir la costa del Garraf, i accedir al bell mig del cor del Parc Natural del Garraf per un paratge excepcional: el Rat Penat. Catalogat com a port de primera categoria.

Distància S
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Comencem l’itinerari en direcció a Sitges. Travessem el nucli urbà per l'antiga carretera de Sitges i agafarem la C-31, més coneguda com la carretera de les Costes. Aquest tram ens permetrà gaudir d'unes magnífiques vistes de la costa del Garraf, per un recorregut revirat i amb constants canvis de desnivell.

Un cop finalitzat aquest tram, a la primera rotonda, cal anar en sentit muntanya, cap a la urbanització Vallbona per iniciar l'ascens al Rat Penat. Tram mític, especialment després de ser un dels més destacables de la 10a etapa de la Volta a Espanya 2010. Està catalogat com a port de primera categoria, 4,4 quilòmetres de pujada, un desnivell de 455 metres i un pendent del 10,3% de mitjana.

Un cop superada aquesta pujada iniciem un recorregut que travessa el Parc Natural del Garraf, i que ens prepara una sorpresa final. Un fort ascens entre els quilòmetres 34,5 i el 36 (Les Piques) fins a la Granja Escola de Can Grau. Un cop arribats a aquest punt comença el descens passant per Sant Pere de Ribes i arribada al punt inicial de sortida.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 55175 m
Elevación máxima: 480 m
Elevación mínima: 11 m
Ascenso total: 1423 m
Descenso total: -1423 m