Moderat

Talaia

Circuit perfecte per qui vulgui gaudir de la muntanya sense preocupar-se de les zones tècniques. Tot el recorregut es realitza per pista forestal de bon trepitjar o trams asfaltats. Evitar la part central dels dies d’estiu, corren per pista ample no tindrem gairebé cap zona ombrívola.

Mitja distància
Descarrega Track GPX
RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut a la zona esportiva, corren en direcció sud pel carril bici fins a trobar el torrent, on agafarem el camí que surt a la nostra dreta. Tot seguit girarem a l'esquerra entre uns murs i una torre de guaita per passar entre unes naus. Sempre pel camí de terra en suau pujada arribarem a "la figuera" on travessarem amb precaució la carretera que dóna accés a les fàbriques que hi ha a prop.

Seguirem recte, ara per asfalt i prestant especial atenció als vehicles que ens puguem creuar en aquest tram. Una vegada eixem enrere la zona de patis i cases tornarem al camí de terra, sempre molt evident i còmode, per passar per sota de l'autopista i seguir pel camí principal fins a l'entrada de Mas Roig, on passarem a l'esquerra del bosc per un tram més estret, però igualment sense cap problema tècnic.

Paral•lels al camp de golf, al fons ja veurem el cim de la Talaia, emblemàtic turó de la zona que dóna nom a una cursa de muntanya i un centre excursionista de Vilanova, i que pujarem per una pista de ciment, amb forta pendent, després de saltar la cadena que limita el pas als vehicles. Amb forta pujada arribarem al cim, on hi ha una torre de guaita, i podrem gaudir d'unes grans vistes de bona part de la comarca i el mar.

Retrocedirem el darrer tram, ara en baixada, per seguir per la pista principal, a trams de ciment i trams de terra, fins a arribar a una cruïlla on passarem una tanca pel lateral. En aquest punt girarem a la dreta per arribar al "balconet", un punt des d'on veurem tot el que hem fet per arribar fins aquí, i el que ens queda per fer, i baixarem per forta pendent de ciment fins a tornar a trobar el camí de terra principal, que després d'un suau puja-baixa ens farà passar pel costat del Mas Artís.

Sense arribar-hi, farem un gir a la dreta i iniciarem un còmode camí que ens portarà sense pèrdua i gairebé sempre en suau baixada de retorn al punt de sortida, arribant de nou pel carril bici.

FITXA TÈCNICA
MAPA
Distancia total: 16524 m
Elevación máxima: 299 m
Elevación mínima: 23 m
Ascenso total: 497 m
Descenso total: -497 m