Vilanova Els Colls – Sitges – Ribes – Vilanova

Sortim del Punt Bici de la ronda Ibèrica, que trobem a l’aparcament superior de l’hospital de Sant Antoni, i per circuit urbà arribem fins al Far de Vilanova. A partir d’allà encetem una ruta per gaudir del paisatge natural de Els Colls, que comença a la platja del Far de Vilanova i passa pels municipis de Sant Pere de Ribes i Sitges.

21,57 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Sortim del Punt Bici de la ronda Ibèrica, que trobem a l'aparcament superior de l'hospital de Sant Antoni, i per circuit urbà arribem fins al Far de Vilanova. Fem la Pujada del Far i seguin pel camí al costat de la costa, ens queda la via del tren a l’esquerra en el sentit de la marxa.) hi ha un tram de rocs una mica tècnic fins a arribar a la casa.. on seguin una pista que ens facilita travessar la via del tren per sobre i arribar a la Casa del Mar. Per un camí que surt a la dreta de la marxa baixem fins al carrer de la urbanització que seguim en direcció sitges. Passem un cadenat i tornem a anar per pista.

Trenquem a la dreta per arribar fins a la Punta Grossa, un bon mirador. Desfem uns quants metres per tornar a passar per sobre la via del tren i girem pel primer camí a la dreta seguim-lo una estona. Haurem de deixar-lo en una corba per agafar un corriol que ens permetrà anar a passar novament la via per la Punta de les Coves i baixar a la platja de Santa Margarida i seguir un camí entre el camp de golf, un troc de riera i sortir al carrer del Camí de Miralpeix. Prenem en direcció Vilanova i quan arriben a l’entrada de la urbanització girem a la dreta cap a Can Girona.

Travessem la C246a i en arribar a la riera, abans de creuar-la,  girem per un camí que ens queda a l’esquerra. Anem seguint amb tendència cap a la dreta, passem al costat del camp de vol d’aeromodelisme i poc després girem a l’esquerra, al costat d’unes cases, per anar a buscar el pas per sobre de la C32. A la primera cruïlla a la dreta i després a l’esquerra seguint al costat de la urbanització fins a la rotonda, anem cap a l’esquerra seguin el passeig, passem per davant de la zona esportiva per anar a buscar el pont de La Palanca.

FITXA TÈCNICA

Travessem en direcció a Sota Ribes i enfilem la pujada a peu del castell. Anem seguint aquest camí fins passada La Masieta i girem a l’esquerra per un camí asfaltat. A la nostra dreta ens quedarà primer l’estació elèctrica i després la pista que puja al Montgròs. Agafarem la següent que inicialment és de ciment i va en direcció Mas Montgròs, però a pocs metres entrem per un camí a mà esquerra entre les vinyes i sargint-lo passarem per sota la C32. Continuarem en el mateix sentit per passar per Can Marti i la Torre del Veguer on el camí es torna carrer i ens portarà fins al pas per salvar la C15 per sota. Entrem a Vilanova per l’avinguda de Vilafranca. Just passat el pont de la C31 girem a la dreta pel carrer Anoia fins a la Rambla Pep Ventura, seguim aquesta fins a la ronda i tornem al punt de sortida.

MAPA / PERFIL
Distancia total: 22142 m
Elevación máxima: 108 m
Elevación mínima: 0 m
Ascenso total: 2447 m
Descenso total: -2462 m