Vilanova Geltrú–Talaia–Casa Alta–Puig Àliga-Montgròs

Excursió que uneix els tres cims emblemàtics de la comarca i que encerclen Vilanova i la Geltrú. 

43,5 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Excursió als tres pics emblemàtics (Talaia-Puig de l'Àliga-Montgròs) de la comarca del Garraf. Sortim des del Punt Bici situat a l'aparcament de l'hospital de Sant Antoni (ronda Ibèrica) i anem a buscar el camí de la Basa d'en Creixell i del Mas Torrat. Seguim per un corriol que trobarem a l'esquerra, en direcció al camp de golf i des d'allà iniciem la pujada (de ciment) al Pic de la Talaia (300 metres de desnivell aproximat). Es tracta de pujades amb un pendent que arriba al 22%.

Un cop dalt, anem seguint les muntanyes russes de la Talaia fins a trobar el camí que ve des de El Balcó en direcció Casa Alta (casa en ruïnes) Continuem cap a la creu del Puig de l'Àliga (600 metres de desnivell acumulat aproximat) i tot seguit baixem cap al municipi de Canyelles passant per la urbanització Daltmar i per l’hípica J. Vazquez.

A Canyelles agafem el camí del torrent de Cal Deus que arriba fins a la urbanització de les Palmeres, en direcció a la urbanització Califòrnia. Quan arribem a dalt de tot, continuem pel camí que va cap a la urbanització Can Vinyals, i anem pujant (asfalt molt malmès) fins a arribar a les antenes del Montgròs (1.000 metres de desnivell acumulat aproximadament).

Farem la baixada pel camí de Can Sidro, per la central elèctrica, continuarem en direcció a Sant Pere de Ribes (Cementiri-Castell) i seguirem pel carril bici paral·lel a la carretera fins a l'Hospital Sant Camil. Quan arribem a la rotonda agafem direcció cap al nucli de Puigmoltó, fins a trobar el corriol que va cap a Vilanova i la Geltrú, travessant el camí de Mas Solers i el polígon que enllaça amb la ronda d'Europa.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 41953 m
Elevación máxima: 460 m
Elevación mínima: 20 m
Ascenso total: 1113 m
Descenso total: -1112 m