Vilanova i la Geltrú a la Cova Negra

Pedalada que ens porta cap a Sant Pere de Ribes pel peu del Montgròs, apropant-nos a la Cova Negra en la riera de Jafre i ens retorna al punt de sortida passant per la costa i els boscos dels Colls.

34 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Sortim del punt Bici i encarem la ronda en direcció est, passem pistes d’atletismes, la rotonda i enfilem pel carrer Masia Nova. Al final d’aquest agafem un camí que primer ens portarà paral·lel a la C31 direcció Sitges fins que ens permetrà creuar-la per sota. Girem a la nostra esquerra per resseguir una vinya i agafar un camí en direcció nord que ens portarà fins a topar amb la BV2112. Travessem i seguim per un camí que voreja la finca Mas Solers. A la part de darrere d’aquesta agafem la pista en direcció a la nostra esquerra i passem per sota de Can Marti com si tornéssim cap a Vilanova, però just passada girem a la dreta per un corriol. Aquest primer és pla, després fa una forta pujada, però curta entre el bosc i després baixa en unes quantes corbes  per passar la C32. Poc després tronem un trencall a l’esquerra que agafem i ens porta a passar per sota la línia elèctrica diverses vegades i després per corriols entre bocs sortir al camí del Montgròs.

Sortirem davant d’una vinya, girem a la nostra dreta i l’anem vorejant llavors a la nostra esquerra fins a trobar l’entrada del Torrent de l’Espluga. Seguirem aquest amb atenció amb algun tram tècnic fins a sortir a Sota Ribes.

Girem a l’esquerra direcció al cementiri i abans d’arribar creuem la riera per un camí i els seguim en mig d’un passeig. Seguim la riera de Ribes i després per la de Begues fins que els pas en queda franquejat per la C15B. Girem a la nostra dreta i ascendim fins a la rotonda del barri del Palou. Descendint al costat de la vinya girant cap a l’esquerra per enfilar un bosquet, travessar una pista i entrar a una altra que va paral·lela a la riera de Jafre, a voltes creuant-la, i que és la que ens portarà fins a la cova Negra.

Per tornat desfem part del camí fins on a l’anada hem agafat la riera de Jafre, però ara seguin pel camí direcció Mar fins a arribar a la Casa de la Carretera i pel camí de les Casetes fins a Can Quadres de la Timba. Carretera B211z direcció Ribes i immediatament gir a l’esquerra cap a Can Macià. Passem l’autovia C32 per sota ja per camí que va en paral·lel a aquesta fins i la riera de Ribes.

 

FITXA TÈCNICA

En el punt que es creua amb altra riera seguim per la de Ribes en direcció Sitges fins a l’entrada a la urbanització de Rocamar on fem un gir de 90 graus a la dreta, travessem la C246-A cap a Can Girona i en aquesta tornem a girar a la dreta per agafar un corriol que seguim primer entre vinyes, després per una pista i finalment per corriols fins a arribar al fitó de Miralpeix dibuixant una gran essa entre corriols fins passar per Mas Pasqualí i seguim la paral·lela a Mas d’en Serra arribar al punt d’enllaç de la urbanització Cases del Mar i el camí pedalable de la Costa del Garraf. En aquest punt agafarem una trialera perpendicular que ens portarà als cims dels Colls, passar per sobre la via i per corriol paral·lel a aquesta i al mar arribar a Vilanova.

Després per recorregut urbà arribarem al punt de sortida.

MAPA / PERFIL
Distancia total: 33790 m
Elevación máxima: 140 m
Elevación mínima: 7 m
Ascenso total: 737 m
Descenso total: -744 m