Vilanova i la Geltrú – Castellot de Castellví (per Vallfort)

Ens endinsem al Penedès cap a la riera de Marmellar i el Castellot.

63,09 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Sortim del Punt Bici, a l'aparcament de la Ronda Ibèrica, davant de l'Hospital de Sant Antoni, pel GR-92 (Torrent de la Pastera). Quan arribem a l'altura del Mas de l'Artís, seguim la pista per pujar fins a Casa Alta. Baixarem pel fondo Bovera per iniciar l'ascens a Torrelletes, i nova baixada fins a travessar el riu Foix. En uns metres, desviament per contemplar la preciosa ermita de Sant Esteve. 

Reprenem el camí entre vinyes pel costat de la Riera d'Estalella, fins a arribar a Puigmoltó.

Seguim per pista de vinyes, molt sorrenca, però amb la imatge del Castellot davant, entretant passem per Cal Cassanyes (Cava Oriol Rosell).

Poc després arribem a l'encreuament de Sant Marçal, i seguim a l'esquerra per creuar la Riera de Marmellar, per Vallfort (Casa Rural) entre vinyes. Cal destacar el paratge de les Planes del Perull.

Ja estem sota del Castellot. Ara, passem a tocar la bonica masia de La Torreta i, a l'altura de Sant Sadurní, agafem el corriol que ens porta en un descens fins a la riera de Marmellar.

A partir d'aquest punt nou ascens per pista, llarg i dur. Pot ser fins i tot caldrà empènyer uns metres  la bici fins al Castellot, on obtindrem unes excepcionals vistes del Penedès i Garraf, amb el mar a una banda i els extensos boscos al nord.

Baixem fins al Torrent de Gomila i seguim un bon tram a tocar les vinyes, fins a una mica abans de veure l'emblemàtic dipòsit d'aigua de Cal Pol·linari.

Passem per la masia de Ca l'Incenser i arribem a l'altura de Can Trullat, amb cultius a una banda i la riera de Marmellar a l'altre.

Moment de baixar pel pedregós tram a tocar la riera, però compensat poc després gràcies a un recorregut per la senda del bosc que ens condueix al Papiol, amb l'ermita de Sant Ponç (vistes a l'Arboç).

Seguim riera avall i la creuem (GR92) en direcció a Clariana, primer per corriol i després per pista.No entrem a Clariana, sinó que seguim per divertits corriols fins a Cal Candi, i un descens pel corriol del Fons de les Tortes.

Continuem per un tram d'asfalt fins al corral de l'Almirall, i seguim per un entretingut corriol i final per pista, on travessem el riu Foix.

Últims kilòmetres tot pujant a l'ermita de Sant Pau, per un corriol que ens portarà a creuar El Corral d'en Cona. Finalment entrem a Vilanova pel camí del Juí del Moro.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 60490 m
Elevación máxima: 466 m
Elevación mínima: 5 m
Ascenso total: 1321 m
Descenso total: -1310 m