Vilanova i la Geltrú – Corriols d’Olèrdola

Anem a buscar els camins i corriols de la banda nord del pic de l’Àliga.

44,32 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Sortim del Punt Bici situat a l'aparcament de la Ronda Ibèrica, per sobre de l'Hospital Sant Antoni. Resseguint el torrent de la Pastera i cap al Mas de l'Artís, seguirem la pista cap a Canyelles. Després, creuem la urbanització les Palmeres en direcció a la casa rural de Can Simó.

Entre vinyes creuem el Pla del Bosc i agafem la pista asfaltada per, a poc a poc, pujar la Serra de la Cogullada fins Daltmar. Un cop dalt, a la dreta, agafem el camí del Parc creuant el Pla del Romaní amb fantàstiques vistes panoràmiques.

Entrem al conjunt monumental d'Olèrdola, acostant-nos primer a la zona de la Necròpolis del Pla dels Albats (talaia privilegiada amb vistes al mar) i, tot seguit, al Castell on creuem la cinta per iniciar el primer sender del dia.

Inici contemplatiu del Fondo de la Vall. Després continuem per una senda tècnica però molt bonica, que podem evitar baixant per asfalt fins a la masia Segarrulls. Sortim a pista i iniciem una ràpida baixada fins al Fondo, per tot seguit fer una pujada suau fins a la carretera.

A continuació trobarem un petit tram d'asfalt fins a la masia de Castellvi, on iniciarem el corriol (Plana Rodona) més dur i divertit del dia. 5 km entretinguts fins al mirador de la Font de l'Ametlló i baixada per un paratge pedregós que no permet descans fins a arribar a prop de Sant Miquel.

Després trobarem un tram de pista fins a tocar la masia de Cal Passeres, on iniciarem altre corriol, aquest dins el bosc. Primer en suau pujada i després en descens, que no permet respir fins a arribar a prop La Muntanyeta.

FITXA TÈCNICA

Ara torna a tocar tram de pista. Travessem la carretera i agafem el sender de La Pedrera amb vista a l'explotació, i tot seguit ens endinsarem al bosc fins a arribar a la pista de Mas Granell. Al costat de la vinya, seguim el Fons de Mas Granell fins a arribar a l'Ermita de Penyafel. Baixarem fins a la font i seguim la pista en pujada constant, entre pins, fins a la Pedrera.

Iniciem la tornada per pista fins als corriols del Fondo de Sant Andreu. Un bell tram boscós que ens condueix a la pista de Daltmar a les Tres Partions. Pujada constant per arribar al punt més alt del dia prop el Pujol Romagosa (404 m).

Descens controlat fins a l'encreuament de Casa Alta. Seguim pel Pla de les Palmeres, el Balcó i baixem per Les Mesquites. Tram final paral·lel al Torrent de Sant Joan que ens deixa a Vilanova i la Geltrú.

MAPA / PERFIL
Distancia total: 44432 m
Elevación máxima: 406 m
Elevación mínima: 21 m
Ascenso total: 1220 m
Descenso total: -1218 m