Vilanova i la Geltrú – Foix – Torrelletes – Pic de l’Àliga – Mas de l’Artís – Vilanova i la Geltrú

Recorregut per la zona nord-oest de Vilanova, cap a la Cassa Alta i Torrelletes.

37,40 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Sortim del Punt Bici a l'aparcament de la ronda Ibèrica, davant de l'Hospital de Sant Antoni, en direcció al camí de la Bassa d'en Creixell i seguim pel del Mas Torrat. Agafem el trencall a la dreta cap a les Mesquites, Serra del Gat i Pla de les Palmeres.

Al coll del Pla de les palmeres agafem un corriol a l'esquerra, molt pedregós en el tram inicial. Arribem a un fondo on el camí s'enfila i més tard torna a baixar fins a enllaçar amb una pista (camí de la coma Pineda) que ens vindrà per la dreta. La seguin en direcció esquerra fins a arribar a la carretera del Pantà.

Remuntem per la carretera fins a la pressa. La creuem i resseguim tot el camí que voreja la massa d'aigua. Sortirem a la carretera BV-2116 que agafarem en sentit descendent fins a la cruïlla amb la carretera BV 2115, on girarem a l'esquerra. A 800 metres trobarem un trencall de terra a la dreta que agafarem. Seguim el camí del Corral d'en Rafeques. Girarem a la dreta per travessar el riu Foix, i seguim pel camí del Pont de Pedra, fins a la carretera BV2117. Entrem a Torrelletes i quan siguem al carrer del Pou agafem un camí a l'esquerra, que transcorre entre conreus, fins als camps del Ballestar. Travessem el fons del torrent de les Borrelleres i pugem fins al turó Gran. Seguim direcció al turó de la Pópia i el puig Rodó, travessem la Plana Morta i baixem a una cruïlla on girem a la dreta, en pujada, per una pista amplia que ens portarà en direcció a Casa Alta.

Abans d'arribar-hi hem d'agafar un trencall a l'esquerra que ens durà a l'entrada del fondo del Teixidor. El resseguirem fins al seu enllaç al fondo de les Oliveres i al mas de l'Artís. Continuem el camí del mas de l'Artís fins al del torrent de la Pastera i arribarem al punt de sortida.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 38509 m
Elevación máxima: 465 m
Elevación mínima: 27 m
Ascenso total: 1049 m
Descenso total: -1044 m