Vilanova i la Geltrú – Massís del Garraf: Sant Pere de Ribes, Olivella, Begues, Sitges, Vilanova i la Geltrú

80,82 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

Sortim del Far de Vilanova, fent un primer tram per la ronda Europa en direcció a Mas Solers, Can Xoriguera i els Cocons, per un corriol fins a Puigmoltó. Seguim per la Plana de Can Coll, un tros de carretera i a l'esquerra, en direcció a Ca l'Escolà, creuem el bosc de Can Bertran i sortim a Can Lloses-Can Marcer.

Comencem l'ascens, travessant Can Pere. Després per asfalt fins ca l'Almirall on, virem a la dreta (vinya), i baixem per un corriol entre vinyes primer i bosc després, fins a arribar al camí del fondo Querol. Seguim baixant fins a creuar la Riera de Begues i, al cap d'uns metres, tombem a la dreta per seguir riera amunt pel marge esquerre. La tornem a creuar dues vegades abans d'arribar al camp de futbol de Mas Milà.

Sense tocar la carretera, seguim pel corriol paral·lel i tornem a creuar la riera. Seguim pujant pel marge esquerre "Camí vell d'Olivella" fins Can Suriol. Uns metres de carretera per entrar al bonic paratge de la Riera dels Pelagons.

Anem pel Fondo del Maset d’en Ferret fins a la Urbanització de Can Mitjans. Travessem la urbanització i agafem el camí de la masia, fins a trobar el senyal de restricció de pas. El passem i baixem per un corriol fins a la Riera de Begues i cap a Plana Ponça.

Sortim a la pista d'Olesa a Can Grau. Tombem a l'esquerra i entrem per l'hospital.

Tot seguit farem uns quilòmetres de carretera, direcció Begues, i a l'alçada de la pedrera, seguim per un corriol (GR92-3) riera amunt. El camí millora i, seguim en direcció a La Maçana, que deixem a l'esquerra per fer l'últim ascens abans de Begues. La pista està arreglada, facilitant-nos la pedalada per poder gaudir de l'entorn de Les Tallarises.

A Begues seguim paral·lels a la carretera per camí i seguim el GR92-3 fins a la Creu de la Clota.  Fem l'ascens pel camí de Les Agulles (GR-92), amb forta pujada que ens portarà a creuar el camí de Coll Sustrell (pi) i baixada ràpida pel Fondo Tronera (pista arreglada). Sense deixar de baixar, seguim pel Fondo del Teix amb precaució, ja que el terra és més irregular. Arribem a la Riera de Carxol i seguim per la pista, riera avall (també es pot seguir pel corriol de la riera).

Després de l'aparcament, just passar la riera, girem a la dreta pel camí de Cova Fumada. Sense deixar la riera, arribem al Fondo de Vallgrassa (l'asfaltada). Girem a l'esquerra, uns metres d'asfalt i seguim el GR 92-3, que puja fins al mas (Centre interpretació del PN).
Petita pujada en direcció a La Collada i baixada ràpida. Quan passem la bassa fem un gir a la dreta pel camí de Can Planas. Passem el mas i la Casa Nova, i sortim al camí de la Fita (Sitges a Plana Novella). Un cop deixat enrere el Collet de la Fita, arribarem a l'aparcament situat al Parc Natural, on agafem el Camí del Mas de Mossèn Alba, situat a la dreta.

Després d'una forta baixada caldrà creuar tota la urbanització. A la sortida girem a l'esquerra, en direcció Les Casetes. Les passem i seguim per Les Torres, travessem la carretera i just al davant de Can Bruguera girem a l'esquerra.

Seguim un corriol, primer entre vinyes i després bosc. Pugem a la Carrerada i tombem a la dreta. Entrem a Sitges per Rocamar i seguim en direcció al camp de Golf de Terramar, que haurem de vorejar. Seguidament agafem el camí de Miralpeix (Colls) fins a la urbanització de la Casa del Mar, que travessem per agafar el Camí dels Colls i entrar a Vilanova i la Geltrú per la platja de la Farola.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 79442 m
Elevación máxima: 504 m
Elevación mínima: 3 m
Ascenso total: 1789 m
Descenso total: -1801 m