Vilanova i la Geltrú – Santuari de Foix – El Castellot, (per Sant Martí Sarroca i Torrelles de Foix)

Itinerari que remunta la depressió del Foix fins als Pèlags del Foix, passant pels seus afluents més importants: la riera de Pontons i la riera de Marmellar, i que torna fins al quasi aiguabarreig, prop de Castellet i la Gornal.

84,96 km
Descarrega Track GPX
RESSENYA CIRCUIT

A grans trets, la ruta surt de Vilanova i la Geltrú, puja al Balcó i baixa fins al Fondo de la Bovera. A poca distància de Torrelletes, el recorregut fa un gir en direcció a Les Masuques, tot resseguint el Riu Foix. Passa a tocar de La Ràpita, Els Monjos i La Bleda. Travessa Sant Martí Sarroca i un cop deixats enrere Els Pèlags del Foix inicia la pujada al Santuari de Foix. El recorregut descendeix en direcció a la riera de Pontons, passa per les Fonts de les Dous i segueix fins a Torrelles de Foix (l'inici de la baixada del Santuari és el tram comú de pujada fins a la cadena, on entra a un corriol).

A Torrelles de Foix el recorregut segueix en direcció a Les Pinedes Altes, per tal d'arribar a la riera de Marmellar. Sota del Castellot comença la pujada al coll (des d'on hi ha l'opció de pujar) i baixa per la part oposada. Travessa La Carronya, la carretera de Vilafranca (T-212), entre La Múnia i Sant Jaume dels Domenys, i passa prop de Cornudella i Lletger. Allà tornem a seguir  la Riera de Marmellar, i passem per la finca El Papiol, per sota els ponts de Renfe, AVE i l'N-340, en direcció a Clariana, per un camí molt proper a l'Arboç. Iniciem un descens pel Fondo del Blai, la urbanització Els jardins de Cunit, Cubelles i pel camí vell, fins a arribar a Vilanova al punt de sortida...

L'itinerari presenta dificultats tècniques baixes, però el corriol de sota el santuari, de 300 metres de recorregut fins a arribar a la pista, té alguns passos prou difícils, que obliguen a posar peu a terra a la majoria.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 85779 m
Elevación máxima: 632 m
Elevación mínima: 5 m
Ascenso total: 2035 m
Descenso total: -2035 m