De admin

Pedra seca

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut a la Zona Esportiva, i tranquil•lament avançarem per la Ronda Ibèrica fins a l'aparcament de davant l'Hospital Comarcal Sant Antoni Abad. Un cop al pont sobre el torrent agafarem el camí que hi va paral•lel, sempre en suau pujada que ens farà passar per sota la C-31 i al costat d'unes fàbriques.

Seguirem avançant seguint el track pel camí evident fins a trobar-nos un rètol, on agafarem el camí que ens sortirà davant encimentat en pujada i que ens portarà a travessar l'autopista per sota. Just després agafarem un sender a la dreta, el punt on comença el tram més tècnic i divertit de la ruta, aquest cop amb forta pendent que ens farà arribar a la carena de la serra, per fer-nos baixar a una torrentera. A partir d'aquest punt serà un seguit de pujar i baixar per senders i carenes, un seguit girar a dreta i esquerra, que farà que ens passin ràpidament els minuts, sempre amb la característica pedra del Garraf com a testimoni.

En molts d'aquests corriols, molt poc transitats, ens podem trobar matolls i potser algun arbre caigut per les ventades, però seguint la ruta no tindrem mai problemes.
Així de divertits arribarem a un tallafoc que remuntarem a la dreta i que ja de bon inici ens marcarà la seva duresa. Després passarem per darrere del Mas Artís entre vinyes i seguirem enllaçant corriols amb algun curt tram de pista forestal, en aquest cas en baixada, fins a tornar a travessar l'autopista per sota. Aquí iniciarem el darrer tram del trajecte, que altre cop com l'inicial, és còmode i deixarem enrere la tensió de les trialeres i les pedres.

Sense pèrdua, i desfent bona part del tram inicial, arribarem a Vilanova, i pel carril bici retornarem fins al punt inicial.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 17020 m
Elevación máxima: 279 m
Elevación mínima: 35 m
Ascenso total: 763 m
Descenso total: -781 m
De admin

Casa alta

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem la ruta a la zona esportiva, realitzant els primers metres pel carril bici de la Ronda Ibèrica, fins a trobar el pont sobre el torrent, on girarem a la dreta abans de creuar-lo i farem un tram d’asfalt per un polígon industrial per travessar per sota la C-31. Així arribarem a la Masia Cabanyes, un mas colonial, on girarem a l’esquerra per poc després entrar ja en un camí de terra. En suau pujada aquest sender ens portarà a travessar l’autopista Pau Casals i seguir per pista fins a trobar les senyalitzacions de GR en un corriol que agafarem a la dreta i en pujada ens portarà a la peculiar olivera de l'entrada del Mas Artís.

Un cop deixem enrere la masia, després d'una curta baixada, girarem a l'esquerra per endinsar-nos al Fondo de les Oliveres, un tècnic corriol que remuntarem progressivament, i entrarem al Fondo del Teixidor sense deixar el GR en cap moment, un sender estret i humit que ens deixarà just a sota del Turó dels 3 Partions. Al sortir del sender, on trobarem un rètol indicador, girarem a l'esquerra i al fons ja veurem la Casa Alta, un mas en runes molt conegut a la zona, on arribarem per una trialera de pedra descomposta en forta pujada, probablement la més forta del recorregut.

Des de l'esplanada de davant el mas agafarem un tram de pista còmode, amb algun tram de ciment en baixada, que ens portarà a baixar de nou pel Fondo de les Oliveres, aquest cop des del coll. Aquesta baixada, sense tenir molta pendent, si que és tècnica perquè ressegueix la llera del torrent, ens deixarà a la cruïlla de la Serra del Gat, on agafarem el camí de la dreta en suau pujada per sender fins a trobar-nos de nou al Mas Artís.

Abans d'arribar-hi girarem a l'esquerra per la pista que en baixada ens tornarà a fer passar per sota l'autopista, aquesta vegada per un camí ample que dóna accés a una zona de patis. Sense pèrdua, i sempre amb la tendència a una còmoda baixada, arribarem a Vilanova de nou paral•lels al torrent que ens deixarà al sobre del pont. Aquí solament ens quedarà desfer el camí fins a la zona esportiva per acabar la ruta i arribar al punt inicial.

FITXA TÈCNICA
MAPA
Distancia total: 19023 m
Elevación máxima: 335 m
Elevación mínima: 26 m
Ascenso total: 499 m
Descenso total: -498 m
De admin

Pic de l’Àliga i Castell d’Olèrdola

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el trajecte a la zona esportiva corren còmodament pel carril bici fins al pont sobre el torrent. Aquí girarem a la dreta per remuntar el camí paral•lel al torrent fins a trobar una bifurcació a l'alçada de les fàbriques, on agafarem la pista de la dreta per fer un curt tram asfaltat i trobar-nos una entrada a l'esquerra que, per camí de terra altre cop, ens portarà a travessar l'autopista i fer-nos arribar al Mas Artís per un corriol en pujada. Deixarem el mas enrere i realitzarem una curta baixada per ràpidament endinsar-nos al Fondo de les Oliveres i remuntar el torrent en suau pujada fins a la meitat aproximadament, on veurem a la nostra dreta una forta rampa de terra on ens enfilarem i que ens portarà, sense tanta pendent, fins una pista oberta per instal•lar les torres d'alta tensió.

Arribats a la pista girarem a la dreta i la seguirem una estona, sempre en pujada progressiva, fins trobar-nos de front amb una trialera descomposta. Aquí iniciarem un tram molt tècnic on combinarem pujades i baixades tècniques per pedriscall fins a arribar al Turó dels 3 Partions. Des del cim ja veiem ben a prop el veí Pic de l'Àliga, on arribarem per una còmoda pista.
Aquests dos cims són dos miradors del Garraf, l'Alt i Baix Penedés i fins i tot en dies clars arribarem a veure el Pirineu i Mallorca.

Baixem del cim per un primer tram tècnic per ràpidament arribar a una pista que, girant a l'esquerra, ens portarà a travessa la urbanització de Daltmar. Un cop deixem enrere els carrers asfaltats i tornem a la pista entrarem al Parc d'Olérdola, dominat pel seu Castell i amb una forta càrrega històrica i cultural. Sense arribar-hi, agafarem un sender que ens baixada on vigilarem els turmells ens portarà a creuar una carretera i córrer un tram paral•lelament a ella.

Quan la creuem per segona vegada agafarem el llarg tram de molt bon fer, per pista ample, fins que trobem una senyalització a l'esquerra i un sender que hi entra. En pendent curta però intensa arribarem a la Font de l'Ametllor (no sempre raja) i passarem pel costat de les vies d'escalada. Seguirem pujant un tram més fins a arribar al capdamunt de la cinglera, on trobarem un corriol que a l'esquerra en permetrà passar-hi amb comoditat. Recorrerem tota la cinglera per dalt, i el camí ens acabarà deixant a una pista ampla, que dóna accés a una cantera però on no hi entrarem. Quan trobem la cadena la travessarem i seguirem per la pista principal sempre en suau pujada, fins que aquesta es convertirà en un sender que ens portarà fins a la deixalleria de la urbanització.

En aquest punt farem un tram de pista per tot seguit agafar un sender a la dreta que en forta pendent en portarà fins a Coll Blanc, on començarem un tram força llarg i còmode. Arribarem a una marcada corba de la pista, a l'esquerra, on tot recte trobarem un sender, que seguirem, i al final del qual trobarem una tècnica trialera que ens farà prestar la màxima atenció a on posem els peus. Un cop acabada, pràcticament tan sols creuarem el camí ample i tornarem a enfilar-nos per un sender, ja sense problemes, que poc a poc es convertirà en un camí ample i que planejant ens portarà fins a l'entrada del Fondo del Teixidor, que identificarem clarament pel rètol de senyalització que hi trobarem.

Aquest sender no és massa tècnic, més enllà d'algun petit ressalt fet per l'acció de l'aigua, però si és molt divertit i entretingut. Enllaçant senders i torrents, gairebé sempre amb baixada exceptuant alguna curta pujada sense massa importància, ens trobarem a la pista de tornada que, ara ja si sempre en suau i còmoda baixada de molt bon córrer, ens portarà fins a Vilanova de nou, desfent el tros de carril bici fins a la zona esportiva.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 32846 m
Elevación máxima: 463 m
Elevación mínima: 16 m
Ascenso total: 1182 m
Descenso total: -1184 m
De admin

Foix

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut a la zona esportiva, avançant pel carril bici fins a trobar-nos el pont sobre el torrent, on girarem a la dreta pel camí que suaument puja paral•lel al torrent fins que robem una cruïlla senyalitzada un cop passem la zona de fàbriques. En aquest punt girarem a l'esquerra, on planejant pel costat d'una hípica passarem per sota de l'autopista per fer un curt tram de sender que ens deixarà a la pista del Mas Artís, que resseguirem en pujada fins a una marcada corba a la dreta, que identificarem fàcilment per la figuera que hi trobarem, i on deixarem la pista pe entrar en un sender que ens portarà a la vinya.

Travessarem la vinya pel seu lateral i remuntarem de nou per sender que, després d'una divertida baixada, en portarà fins a l'inici del Fondo de les Oliveres, un torrent que remuntarem fins al seu punt més alt, un collet on trobarem senyalitzacions. Creuem el coll i iniciarem un tram de baixada amb bastanta pedra descomposta i algun tram tècnic, que ens portarà fina la pista de l'aqüeducte del pantà. Arribats a aquest punt girarem a la dreta i farem un tram de pista en forta pujada que ens portarà fins a Mas Balaguer, un conjunt de masos en runes que travessarem pel mig, i on trobarem senyalitzacions de GR que seguirem fins a Castellet i la Gornal. Aquest sector gairebé sempre en baixada, és molt entretingut i haurem de prestar especial atenció a la zona de lloses si ha plogut els dies previs.

Sense arribar al nucli antic del poble anirem enllaçant trams de sender i pista, sempre entre bosc i conreus, que progressivament ens aproparan a Torrelletes, un petit nucli on trobarem aigua. Si ens desviem una mica de la ruta i ens apropem a l'entrada del poble trobarem una font que sempre raja en un parc infantil. Recuperarem la ruta i travessarem el poble per anar fins als dipòsits, on deixarem enrere els carrers per entrar en un camí que va per sobre la cinglera i ens deixarà a la pista de la Bovera. Travessarem la cadena i girarem a la dreta per, sempre per la pista i de manera còmoda, anar guanyant desnivell. La pista ens farà passar per sota de la bovera, unes coves que veurem a la nostra esquerra que actualment serveixen de refugi a aus.

Poc abans de trobar una bassa de bombers farem un gir a l'esquerra per entrar en un estret sender, el Fondo de Sant Joan, que sempre en pujada i el tram final més dret, ens portarà a Coll Blanc, amb el Pic de l'Àliga dominant. Girarem a la dreta per un tram de pista fins al Coll de Daltmar, on després de travessa la cadena que tanca l'accés als vehicles de motor, agafarem un sender força tècnic. Aquí iniciarem el sector més tècnic del circuit, alternant baixades tècniques amb pujades curtes però intenses, i que sempre per sender ens acabarà deixant altra vegada al Fondo de les Oliveres, al seu tram intermedi, que farem en baixada fins passar per davant la porta del Mas Artís. En aquest punt trobarem una característica olivera, que voltarem per entrar en un divertit sender que ens farà prestar molta atenció a on posem els peus.

Aquest sender ens deixarà altra vegada a la pista que hem pujat a l'inici de la ruta, ara en sentit descendent, i sense deixar el camí principal en cap moment arribarem de nou a Vilanova.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 31986 m
Elevación máxima: 417 m
Elevación mínima: -60 m
Ascenso total: 1173 m
Descenso total: -1091 m
De admin

Costa

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut davant del Far de Vilanova, just a sobre el pont sobre la riera. Remuntarem el carrer asfaltat fins trobar el pont sobre la via del tren, però no la creuarem, seguirem paral•lels a la platja i la via del tren, per arribar a la “Casa del Mar”, un masia rehabilitada que dóna nom a la urbanització. Aquí farem un curt tram de corriol entre arbres per tornar a sortir a la pista poc després. Sense deixar-la en cap moment anirem entrant i sortint del bosc, sempre amb vistes al Mar Mediterrani.

Un cop arribem a sobre del túnel que ens donaria accés a Sitges, i on trobarem un rètol informatiu, girarem a l'esquerra i farem una curta pujada per sender. Sortirem a un collet i tornarem a trepitjar terreny còmode, que sempre per pista i amb petites pujades i baixades suaus ens portarà a la urbanització Cases del Mar.

Creuarem la urbanització per asfalt fins la seva entrada, i allà tornarem a tocar terra, que després d'un curt tram de sender, ens retornarà fins al punt de sortida per pista ample i creuant el pont sobre la via del tren, per acabar de nou a la Platja del Far.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 7976 m
Elevación máxima: 68 m
Elevación mínima: 9 m
Ascenso total: 200 m
Descenso total: -201 m