De admin

Masia Cabanyes

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el trajecte a l'aparcament de la Masia Cabanyes, i enfilarem per camí ample i molt suau pujada seguint les indicacions de “PI Gros”, on hi arribarem en molt poca estona. Aquest és un pi històric protegit.

Seguim amb la mateixa direcció, sempre al costat de les vinyes, fins a sortir a un curt tram asfaltat que ens farà passar per davant de la Masia Jaume Serra. Al poc de deixar l'asfalt enrere trobarem a la nostra esquerra una cadena, que travessarem i agafarem un corriol que, primer pel costat de les vinyes i després pel bosc, ens retornarà al punt de sortida.

FITXA TÉCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 3536 m
Elevación máxima: 101 m
Elevación mínima: 41 m
Ascenso total: 108 m
Descenso total: -97 m
De admin

Colls (Punta Grossa)

RESSENYA DEL CIRCUIT

Sortirem de la Platja del Far, i travessarem la platja de punta a punta per la sorra, fins a arribar al camí sobre de les roques que albirem al fons. Un cop al camí, primer senda i després pista ample, anirem sempre al costat del mar, a vegades dintre del bosc entre arbres, fins a arribar a travessar la línia del tren per sobre un túnel, i arribarem a un petit cap de terra que s'endinsa al mar que ens servirà de gran mirador sobre el Mediterrani i tota la costa.

El retorn el realitzarem gairebé sempre pel mateix camí, amb alguna petita variació en el moment d'arribar de nou a la platja, per acabar el nostre recorregut al punt inicial.

FITXA TÈCNICA
MAPA
Distancia total: 5921 m
Elevación máxima: 39 m
Elevación mínima: -0 m
Ascenso total: 168 m
Descenso total: -167 m
De admin

Colls i can Girona

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut davant del Far de Vilanova, al costat del pont sobre la riera. El primer tram es una pujada d’asfalt que ens agafarà en fred, però que ràpidament ens portarà a travessar el pont sobre la via del tren i darrera ja trobarem el camí de terra còmode i ample, sense trams tècnics. Primer en un tram planer i després en suau pujada ens portarà fins les Cases del Mar, una urbanització on a l’entrada de la mateixa i després d’un curt tram per dintre d’ells, veurem un sender entre matolls.

Aquest corriol remunta uns marges i ens fa entrar a la zona més tècnica del recorregut, que sense cap mur infranquejable, no ens dóna cap treva entre petites pujades i baixades i les típiques pedres del Garraf.
D’aquesta manera, i un cop passem pel costat d’uns camps de conreu, realitzarem un ràpid tram planer de bon trepitjar al final del qual farem un gir de 90º a la dreta. En aquest punt iniciarem la pujada més exigent del circuit, una trialera de pedra que en poc més de 500m ens farà pujar fins el punt més elevat del traçat, la Torre de Miralpeix. Aquest és un mirador sobre sobre el mar, Sitges i el Parc del Garraf, inclús en dies clars podem distingir la silueta de les muntanyes de Montserrat.

Seguirem pel mateix camí, ara ja en baixada, evitant arrels i amb algun tram tècnic fins passar pel costat de les cases de l’urbanització. Realitzarem un gir a l’esquerra per un tallafocs, i poc després a la dreta per entrar en un altre sender estret poc tècnic. D’aquesta manera, enllaçant trams de pista i trams de sender arribarem a un collet, on girarem a la dreta i per una ràpida i curta baixada arribarem sobre els penyasegats. Aquest és un punt on al sortir del bosc gaudirem d’una de les millors vistes de la zona.

A partir d’aquest punt anirem sempre paral•lels al mar i la via del tren, i gairebé sempre per camí ample de molt bon trepitjar arribarem de nou al mas que dóna nom a les “Cases del Mar”, i sense pèrdua el camí ens retornarà fins el pont de la via del tren, ara per la vessant de la platja. Solament ens quedarà baixar còmodament pel carrer asfaltat que ens deixarà de nou al pont sobre la riera, punt d’inici del circuit.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 11250 m
Elevación máxima: 93 m
Elevación mínima: 5 m
Ascenso total: 341 m
Descenso total: -341 m
De admin

Entre Vinyes

RESSENYA DEL CIRCUIT
Iniciarem el recorregut davant de la Zona Esportiva, davant de la Ronda Ibèrica, i començarem a córrer per la Rambla St Jordi i Països Catalans, voltant tota la zona esportiva, per creuar per pas de vianants i realitzar un primer curt tram per un polígon. Al final del mateix ja trobarem el camí i al poc les primeres vinyes, que ens portaran a travessar la carretera del “Casino”. Just la passem entrem en un corriol pel bosc i poc després trobarem una pista pavimentada fins a passar per sobre l'autopista Pau Casals.

Deixem el pont de l'autopista enrere i poc desprès girem a la dreta entrant en un corriol del bosc, primer amb tendència a baixar i posteriorment planejant fins al nucli de Puigmoltó, que creuarem pel carrer principal fins tornar a trobar el sender que ens tornarà a fer entrar al bosc, i l'anirem resseguint en un puja-baixa constant i molt distret entre vinyes i bosquines.

Així, i per un tram entre murs de pedra seca, tornarem a passar per sobre l'autopista pel camí que ens durà a la Masia d'en Veguer. En aquest sector trepitjarem asfalt, sempre pel camí principal que porta als diferents patis de la zona, que ens anirà apropant altre cop a Vilanova, a trams de carril bici i trams per la vorera dels carrers, per acabar de nou al punt de sortida.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 14307 m
Elevación máxima: 111 m
Elevación mínima: 29 m
Ascenso total: 274 m
Descenso total: -264 m
De admin

Asfalt Perimetral

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut davant de la Zona Esportiva, davant de la Ronda Ibèrica, i començarem a córrer direcció Barcelona. Sempre per la vorera, girarem a la dreta un cop arribats a la Ronda Europa, i ja la seguirem fins al Passeig Marítim.
Arribats a aquest punt, on veurem el far de Vilanova, podrem escollir anar per la zona de terra compactada del passeig, o per l’asfalt. Desprès de passar per dintre del Parc de Ribes Roges, seguirem sempre paral•lels a la platja i arribarem a les runes de Adarró.

En aquest punt girarem a l’esquerra i remuntarem un curt pendent per arribar a la tranquil•la platja de Miramar. Passarem per sota la via del tren i creuarem l’aparcament que ens trobarem just al darrere.
Per un petit tram ondulat arribarem al Racó de Sta Llúcia, unes construccions característiques amb un clar aire mariner. Girem a la dreta per un carrer en baixada, i abans d’arribar al seu final tornarem a fer un gir a la dreta per trobar-nos un petit tram de terra, abans de travesar la carretera de Vilanova a Cubelles.

Creuarem prestant la màxima atenció i el més ràpid possible. A l’altra banda de la carretera ens trobarem un ample camí de terra, que en suau pujada ens portarà fins a la coneguda “zona del tennis”. Girem a l’esquerra i circumval•larem totes les cases, primer per l’asfalt i desprès pel carril bici.
Aquest carril ciclista ja pràcticament no el deixarem fins a retornar al punt de sortida, exceptuant algun curt tram on, per les característiques del carrer encara no s’ha pogut fer.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 10322 m
Elevación máxima: 50 m
Elevación mínima: 3 m
Ascenso total: 124 m
Descenso total: -122 m