De admin

Circuit Cardio Protegit Passeig de Ribes Roges

RESSENYA DEL CIRCUIT

El recorregut comença al panell informatiu que hi ha al passeig de Ribes Roges, a l'altura de la rambla de Lluís Companys, i continua per la zona de vianants del passeig en sentit Tarragona fins a arribar a les escales que donen accés al passeig de Salvador Espriu. A pocs metres hi ha el punt quilomètric 1 i el canvi de sentit. De tornada el circuit segueix el camí del parc de Ribes Roges més pròxim al mar i passa per davant de l'estació de trenets de Ribes Roges fins al punt quilomètric 2. Un cop travessat el Xiringuito de Ribes Roges (hi ha lavabos oberts tot l'any) cal prendre el camí de l'esquerra, deixant el mar a l'esquena, i creuar la riera pel pont que hi ha a uns 50 metres a mà dreta. El circuit continua pel passeig arbrat, a continuació del pont, i segueix pel camí de buguenvíl•lies que porta just davant de l'Oficina d'Informació Turística. A partir d'aquest punt cal resseguir el camí del dic de ponent, sempre per la vorera, fins a l'edifici del Gran Marina, on es troba el punt quilomètric 3 i el canvi de sentit de la marxa.

La tornada es fa en direcció a l'Oficina d'Informació Turística, es travessa el pas de vianants i es continua en direcció al Far per la zona de vianants enjardinada a la part central del passeig. Un cop deixat enrere el punt quilomètric 4, hi ha el punt de gir per refer el camí fins al punt d'informació. Aquest cop el circuit transcorre pel vial per als vianants, entre el Parc de Ribes Roges i el carril de trànsit.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 5086 m
Elevación máxima: 12 m
Elevación mínima: 1 m
Ascenso total: 67 m
Descenso total: -69 m
De admin

Circuit Cardioprotegit Zona Esportiva

RESSENYA DEL CIRCUIT

El recorregut comença davant les Pistes d'Atletisme, i emprem la marxa per la mateixa vorera en sentit Barcelona. En arribar a la ronda Europa cal seguir, per la mateixa vorera, el perímetre de les Pistes d'atletisme i continuar pel passeig arbrat, fins a l'altura de la rambla dels Països Catalans. El circuit continua per la mateixa vorera, annexa al Complex Municipal de futbol, fins a l'encreuament amb la Rambla Sant Jordi, i continua en direcció al Complex Esportiu Municipal Isaac Gálvez. A l'arribar a la Ronda Ibèrica, només queda continuar per la mateixa vorera fins al punt de sortida.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 1552 m
Elevación máxima: 22 m
Elevación mínima: 10 m
Ascenso total: 26 m
Descenso total: -26 m
De admin

Pic de l’Àliga

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem la ruta a la zona esportiva i sempre pel carril bici ens aproparem al pont sobre el torrent. Aquí, girant a la dreta, començarem a remuntar paral•lels al torrent, sempre per camí ample i còmode que ens portarà fins a passar per sota l'autopista. Un cop la travessem, seguirem aproximadament 1km per la pista principal, fins a trobar un sender a la dreta amb la senyalització de GR que ara amb més pendent, ens aproparà fins a la porta del Mas Artís.

Un cop passem per davant iniciarem un curt tram de baixada per ràpidament girar a l'esquerra per anar a buscar l'entrada del Fondo de les Oliveres. En aquest punt agafarem una trialera a estones descomposta que en forta pujada ens farà anar guanyant metres de desnivell i ens deixarà a una pista forestal, sota una línia d'alta tensió, on girarem a la dreta per poc després enllaçar de nou amb un nou sender tècnic que ens farà esforçar-nos de valent. Seguint el sender entre pedres baixarem al Coll de les Deus, una cruïlla de senders, on seguirem recte per enfrontar-nos a una nova pujada per pedriscall, al final de la qual trobarem el Turó dels 3 Partions, cim que delimita el terme municipal. Ja per pista arribarem fins al proper Pic de l'Àliga, que el veiem en tot moment.

Un cop al cim, i després de gaudir de les fantàstiques vistes, recularem fins a trobar de nou la cadena que hem creuat de baixada, i arribarem al Coll de Daltmar, on realitzant un gir a l'esquerra molt tancat, iniciarem un divertit sector enllaçant diferents senders i corriols amb trams tècnics que ens faran gaudir de valent i posaran a prova els nostres turmells.

Arribarem a Casa Alta, mas en runes molt conegut a la zona, que deixarem enrere per un tram de pista que ens donarà un petit descans i ens portarà fins el Collet de les Oliveres, inici del torrent que agafarem tot girant a l'esquerra, i que ens durà, sempre atents a on posem els peus, de nou fins al final del torrent on iniciarem un nou sector de pujada.

Creuarem una vinya i després d'una cadena girarem a l'esquerra per entrar en un nou tram de sender que ens portarà a passar pel costat de la coneguda com a “bessones”, una peculiar construcció de pedra seca amb dues estances, detall poc habitual. Aquesta zona és va cremar fa uns anys, i tot i que s'està regenerant, encara trobarem arbres calcinats que anirem esquivant per un tram molt divertit i entretingut que ens deixarà a toca de nou de l'autopista.

Passarem altre cop per sota i ara ja enfilarem el camí de tornada desfent els quilòmetres inicials, sempre per camí ample i còmode, que ens portaran plàcidament al punt inicial de la ruta.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 23045 m
Elevación máxima: 454 m
Elevación mínima: 28 m
Ascenso total: 784 m
Descenso total: -782 m
De admin

Talaia

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciarem el recorregut a la zona esportiva, corren en direcció sud pel carril bici fins a trobar el torrent, on agafarem el camí que surt a la nostra dreta. Tot seguit girarem a l'esquerra entre uns murs i una torre de guaita per passar entre unes naus. Sempre pel camí de terra en suau pujada arribarem a "la figuera" on travessarem amb precaució la carretera que dóna accés a les fàbriques que hi ha a prop.

Seguirem recte, ara per asfalt i prestant especial atenció als vehicles que ens puguem creuar en aquest tram. Una vegada eixem enrere la zona de patis i cases tornarem al camí de terra, sempre molt evident i còmode, per passar per sota de l'autopista i seguir pel camí principal fins a l'entrada de Mas Roig, on passarem a l'esquerra del bosc per un tram més estret, però igualment sense cap problema tècnic.

Paral•lels al camp de golf, al fons ja veurem el cim de la Talaia, emblemàtic turó de la zona que dóna nom a una cursa de muntanya i un centre excursionista de Vilanova, i que pujarem per una pista de ciment, amb forta pendent, després de saltar la cadena que limita el pas als vehicles. Amb forta pujada arribarem al cim, on hi ha una torre de guaita, i podrem gaudir d'unes grans vistes de bona part de la comarca i el mar.

Retrocedirem el darrer tram, ara en baixada, per seguir per la pista principal, a trams de ciment i trams de terra, fins a arribar a una cruïlla on passarem una tanca pel lateral. En aquest punt girarem a la dreta per arribar al "balconet", un punt des d'on veurem tot el que hem fet per arribar fins aquí, i el que ens queda per fer, i baixarem per forta pendent de ciment fins a tornar a trobar el camí de terra principal, que després d'un suau puja-baixa ens farà passar pel costat del Mas Artís.

Sense arribar-hi, farem un gir a la dreta i iniciarem un còmode camí que ens portarà sense pèrdua i gairebé sempre en suau baixada de retorn al punt de sortida, arribant de nou pel carril bici.

FITXA TÈCNICA
MAPA
Distancia total: 16524 m
Elevación máxima: 299 m
Elevación mínima: 23 m
Ascenso total: 497 m
Descenso total: -497 m
De admin

l’Ortoll

RESSENYA DEL CIRCUIT

Aquest circuit el podrem realitzar en qualsevol dels sentits, no ens afectarà a la ruta. Tot el recorregut el realitzarem per camins molt còmodes i tranquils, sense cap tram tècnic ni cap pujada intensa.

Passejarem pels camins tradicionals que unien els nuclis de Vilanova i Cubelles, una zona que s'està recuperant i replantant. Al tram inicial o final, segons la direcció que prenem d'inici, passarem per la Platja Miramar i la balconada que hi dóna accés, des d'on podem visualitzar una panoràmica espectacular del passeig de Vilanova.

Depenent de l'hora que hi anem, veurem les barques de pesca que tornen a port o els vaixells recreatius que surten del port esportiu.

INFORMACIÓ D'INTERÈS
MAPA / PERFIL
Distancia total: 5918 m
Elevación máxima: 15 m
Elevación mínima: -11 m
Ascenso total: 103 m
Descenso total: -102 m
De admin

Mas Artís

RESSENYA DEL CIRCUIT

Iniciem la ruta davant de la zona esportiva, rodant còmodament pel carril bici de la Ronda Ibèrica fins trobar l'aparcament municipal. Aquí trobem el camí de terra que remunta suaument el torrent al qual va paral•lel. El camí és molt agradable en tot moment, ample i de molt bon trepitjar durant els primers 4 quilòmetres, entrant a partir d'aquest moment en un sector de corriols i trialeres més exigents.
Passarem per davant del Mas Artís, una senyorial masia habitada encara en l'actualitat i que explota totes les terres i vinyes dels voltants. Després d'una curta baixada farem dos girs seguits a l'esquerra, on trobarem la pujada més forta del circuit, tot i ser curta, que ens durà al punt més elevat de la ruta, un collet on en dies clars gaudirem d'unes bones vistes de la costa mediterrània.

Un cop en aquest punt, la major part del que ens queda serà amb tendència a baixar, sempre suaument i amb algun curt tram de pujada. Els darrers quilòmetres, un cop passem per sota l'autopista Pau Casals, farem un tram d'asfalt que ens portarà fins a una cruïlla, que identificarem al veure el Mas La Figuera, on travessarem la carretera amb precaució, ja que és un tram amb força trànsit del polígon industrial que hi ha a la vora, i realitzarem un nou tram per camí ample i en suau baixada fins a arribar de nou a l'aparcament on hem sortit. D'aquí solament ens quedarà retornar tranquil•lament fins a la zona esportiva.

FITXA TÈCNICA
MAPA / PERFIL
Distancia total: 12650 m
Elevación máxima: 229 m
Elevación mínima: 28 m
Ascenso total: 279 m
Descenso total: -279 m